9 des 2021

Viktig informasjon om produkt og vedlikeholdsansvar:

Vedlikehold på privat terrasse er andelseiers ansvar. |Les mer|

Du har nå fått lagt terrasse med førsteklasses nordisk furu. Marnar Bruk Royal er et holdbart og bærekraftig materiale og 100% PEFC. Produktet er stabilt, råtner ikke og sprekker lite. De beskyttende egenskapene holder svært lenge og bare det ytterste laget blir over tid bleket av vær og vind. Terrassebordene anslås å ha en fargebestandighet på 1-5 år, avhengig av plassering i forhold til vær og vind, og ikke minst i forhold til bruk.

Produktinfo:

ROYAL IMGPREGNERT

FURU 28X120 TER DUO MØREROYAL BRUN RB.10

www.marnarbruk.no/royal/

Vedlikehold på privat terrasse er andelseiers ansvar

Vedlikeholdet består av vanlig vask: Terrassen bør vaskes minst en gang pr. år, fortrinnsvis om våren, for å fjerne skitt og overflatesopp. Skitt fjernes med lett spyling med hageslangen, uten bruk av kjemiske midler. Ved angrep av overflatesopp påføres et soppmiddel før påføring av ny olje, med eller uten pigmenter (Marnar Bruk Royal Olje). Det er viktig at du følger opp vedlikeholdet på egen terrasse. Terrassedekke som forringes pga manglende vedlikehold eller avvikende og røff bruk, er andelseiers ansvar. Hvis du ønsker, kan du om noen år friske opp fargen med et strøk Marnar Bruk Royalolje.

Terrassebordene levers kun i 1. kl og det vil forekomme kvist i større/mindre grad. Når kvisten blør: Vent med å ta bort kvaen til den har størknet, gjerne med en stiv børste. Men, vær oppmerksom på at bordet ikke er gjennomfarget.

Sluk på private terrasser må renses 2 x pr. år
Det er viktig at terrasseslukene renses minst to ganger pr år og det er du som eier leilighet med privat terrasse som er ansvarlig for å sørge for at dette blir gjort. Samtidig er det også du som andelseier som er ansvarlig for skadene, hvis det skulle oppstå lekkasjer som følge av at sluket ikke er renset. Det er derfor viktig at du som andelseier følger opp og når du selger må du videreformidle dette til ny eier.

Sluk på fellesterrasser renses på alle vår- og høstdugnader, i tillegg til at vaktmester følger opp og renser etter egne intervaller.

2021.12.02